WorkCycles från Amsterdam grundades och drivs av cykelentusiasten Henry Cutler, född i New York. Likt många cyklar från Nederländerna är WorkCycles cyklar fullutrustade från fabrik och konstruerade för att vara så underhållsfria som möjligt. De har t.ex navväxlar, rejäla kapslade rullbromsar, navdynamodriven belysning både fram och bak, helkapslade kedjor och stabila stöd. De flesta cyklar kan fås med lasttåliga pakethållare både fram och bak. Önskas möjligheten att få med sig tung eller skrymmande last har de lådcyklar av olika slag.

Det som gör att WorkCycles står ut från den stora mängden av holländska cykelmärken är dess kvalitet. Ramarna är väl rostskyddade på både ut- och insidan och styre, vajrar, ekrar och i princip alla skruvar och muttrar är av rostfritt stål.

Cyklarna kan specas med 1, 2, 3 eller 8 växlar och för den som vill ha en unik cykel finns möjligheten, till en extra kostnad, att välja valfri färg på ramen.

WorkCycles filosofi:

Cykeln är ett perfekt exempel på den vackra minimalism världen borde införa för att fortsätta framåt. Vi främjar daglig cykling bland individer, familjer och företag genom att leverera de mest praktiska, vackra och prisvärda cyklarna och genom att tillhandahålla en oöverträffad servicenivå.