Douze Cycles är en fransk tillverkare av kvalitativa, innovativa och praktiska lastcyklar. Sortimentet består av lådcyklarna V2 och Hêta samt long-tail’en LT.

Inom många områden leder Douze utvecklingen av lådcyklar. De var först med:

  • vajer-styrning, som gör att framhjulet kan svänga upp till 75° och gör cyklarna smidiga att hantera på små ytor.
  • enkelt delbar ram, som gör att cykeln kan delas i två delar vid förvaring eller transport
  • en öppen ramkonstruktion, som möjliggör att samma ram kan användas med vanligt vevparti, olika mittmotorer eller Pinion växellåda

V2 är klassikern i modellprogrammet, som kan fås med Bafang M500 eldrift (eller senare under 2023 med Shimano Steps eldrift).

Hêta är en helt ny modell som kommer till Sverige senare under 2023. Den kommer finnas med eldrift från Bafang och Shimano. Förutom att den är en riktigt vass cykel, så har mycket fokus lagts på hela livscykeln. Alla ramdelar:

  • tillverkas inom ett begränsat område i Frankrike.
  • är relativt lätt att plocka isär. Detta gör att en skadad del kan bytas ut istället för hela ramen samt att materialet blir lättare att återvinna.

LT är också en ny modell och Douze’s första long-tail. Den finns utan eldrift samt med två olika Bafang-motorer eller med Shimano Steps. För den som söker en riktig “laståsna” som fortfarande känns som en vanlig cykel att cykla med, så är LT-modellerna svårslagna.

Se Douze Cycles hemsida för mer info.