Idworx

Vad innebär begreppet “kvalitet” på en produkt? En liten bok som ger sig på denna frågeställningen heter JAG VET DET NÄR JAG SER DET och kanske titeln räcker som förklaring. Iallafall om man efter 10 års flitigt användande fortfarande “ser det”. En cykel från Idworx längtar man efter att använda och den kan cyklas dag ut och dag in hela året med minimalt underhåll. När cykeln sen är 10 år gammal ger den fortfarande nykänsla och cykelglädje.

Sortimentet delas in i BERG, ÄVENTYR, TREKKING och PEDELEC (elcyklar). Det sträcker sig således från olika vardagscyklar till bästa möjliga cyklar för jorden-runt-resor. De robusta ramarna är gjorda av aluminium eller titan och växelsystemen kommer från Rohloff (14-växlad navväxel) och Pinion (växellåda i vevpartiet med upp till 18 växlar). Utöver detta finns det så mycket tekniskt godis att det inte går att beskriva här. Se Idworxs hemsida för mer info.

En av de stora tyska cykeltidningarna, Trekkingbike, gör vartannat år en läsarundersökning om vilka cykelmärken som är bäst inom olika kategorier. Alla år som detta gjorts har Idworx blivit framröstad till “totalt bästa cykelmärke”.

 

Gaastra

Systermärke till Idworx, med samma fina ergonomi och kvalitet på ramarna, som i Gaastras fall är gjorda av stål. Underhållsfria cyklar, vilket innebär många mils cykling innan något behöver servas eller bytas.

Ett par snäpp enklare nivå på de flesta komponenter jämfört med hos Idworx, dock fortfarande flera snäpp finare än på de flesta andra cykelmärken.

Har både vanliga cyklar och elcyklar i sitt sortiment. Se Gaastras hemsida för mer info.