En otroligt mångsidig cykel som kan utrustas på en mängd olika sätt. Kan transportera mängder med last (max totalvikt ca 250 kg) och mängder med ungar eller kan helt enkelt bara vara en skön glidarhoj. Bortsett från lådcyklar är Fr8 svårslagen när det gäller att få med sitt pick och pack.

Den styva TIG-svetsade ramen är konstruerad med ”Adaptive Seat Tube”, vilket gör att den passar cyklister med en längd på ca 160-200 cm. Den har lågt insteg så man lätt kan kliva på cykeln även med last där bak.

Fr8 kan fås med tre olika sorters pakethållare. Framtill finns ”city front carrier”, för upp till 25 kg last, eller ”massive rack” för upp till 150 kg. Baktill finns en ”long carrier”, där man t.ex kan montera långa eller dubbla väskor på sidorna, en barnstol ihop med väskor eller dubbla barnstolar.

På fästet bakom styret kan en barnstol monteras, så ett barn kan åka med och ha full koll på omgivningen.

Fälgar, ekrar, däck, dubbelstöd etc är allt ”heavy duty”, kedjan är helkapslad och både fram- och bakljus är navdynamodrivna och av LED-typ. Skärmar, styre, styrstam, skruvar och muttrar är av rostfritt stål.