Firman Riese & Müller startade 1993 genom att tillverka den ihopfällbara cykeln Birdy. Den finns än idag kvar i modellprogrammet, toppmodern och tillgänglig i en mängd varianter.

1997 började firman även tillverka vanliga cyklar, med finessen från Birdy att de var fullfjädrade. Detta har blivit något av Riese & Müllers signum och deras cyklar fullfjädrade cyklar, numera kallade “Control Technology”, otroligt bekväma och vägsäkra. Största nackdelen med fullfjädrat är att det blir lite mer tungcyklat, men den nackdelen försvinner helt om man lägger till eldrift.

Riese & Müller har även enkelfjädrade cyklar, dvs utan fjädring bak. De flesta av dessa modeller har fördelen att de kan specas med remdrift, som är ren och underhållsfri.

Deras första elcykel såg dagens ljus 2008, redan då med motor och batteri snyggt integrerade i cykeln. Med introducerandet av Bosch eldrift och Nuvincis steglösa navväxel har körupplevelsen förfinats till världsklass. Kom och provkör ett varv runt Hönö för att skapa din egen uppfattning!